Известие

Collapse
No announcement yet.

Дайте идея това от какво е.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Дайте идея това от какво е.

Здравейте колеги,нов съм във форума ,отскоро имам Алфа-145ца.Проблема ми е,ако въобще е проблем,че като запаля и е студена трябва да изчакам 2-3мин за да тръгна ,иначе неще да върви ,оборотите се колебаят. Преди карах Ланча Капа и тя по същия начин,трудно вървеше и придърпваше и тя но пък на брат ми тойотата няма такова нещо, пали и газ и върви без да придърпва и тн. Знам че е добре да си поработи малко и загрее ,ама при тойотата не е така.ако някой се е сблъсквал с това,ще съм му благодарен да сподели с мен решението на въпроса.
    Алфетка 145 Боксер1.6 103кс-Голееем бегач!!

Здравей колега, добре дошъл
    За начало не е лошо да кажеш и с какъв мотор е колата. Може да го сложиш в подписа си.
    166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
    ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

Няма никаква нужда,който и да е автомобил да загрява на място.Направи и една таферна диагностика на колата,за да видиш проблема от какво идва.
      Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Значи ,колицата е 1.6 боксер.А и да тсикажа честно ТАФЕРНА диагностика,нищо не ми говори

Comment

Добре дошъл във форума,и много безаварийни километри.Колегата иска да каже под "таферна",да идеш при някой които наистина ще ти направи такава,а не както повечето колеги се сблъскват с проблема"майстор".Може да напишеш и от къдеси и ще получиш още съвети и препоръки за диагностиката.Успех.
          sigpicALFA ROMEO 1.4 BOXER

Comment

От Пещера .

Comment

ами наи сигурно е диагностка иначе може да е от оста работи като запушена диуза или стапково моторче или филтри наи добре е закараи на диагностика да неи се чудиш

Comment

може свещи да са , може датчик температура антифриз ЕКУ. те поне лесно се проверяват.
                точка

Comment

и как се проверяват тези макини??

Comment

Датчика се мери на студен мотор с уред и трябва да показва около 3к.(килоома)
                    146 1.6V TS. 147 1.9 JTDmsigpic

Comment

Първоначално публикувано от danko123 Покажи съобщение
                      От Пещера .

Много зле по твоя край няма никой които може да ти помогне .Вариантите са два ,ако не искаш да ти расипат колата ,единия е ,че на времето имаше един майстор в пазарджишкото село Мало Конаре Тошко ,професора, ако го има още и работи той е твоя човек ,ако ли не втория вариант е да потърсиш помощ от пловдивските колеги .Пловдив винаги е имало всичко и не вярвам да няма грамотни майстори .Успех
                      155 2.0 16v МY95 Sport

Comment

Твоя инжекцион е доста стабилен.
                        Така описан проблема се върти около две неща.
                        Първо липса на гориво, тоест бензинов филтър, помпа или просто стар или кофти бензин
                        Втората е датчика за температура на охлаждащата течност или тоя за въздуха, но последния няма толкова голямо значение.
                        Сещам се и за трета!
                        Свещи с много голямо разстояние между електродите и горещо ти препоръчвам да почнеш от там!
                        Успех!
                        На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
                        Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Случайно колата да е на газ ?
                          sigpic
                          Alfa 146 1.6 TS ---> 2.0 TS Remapped by Oem
                          FIAT TIPO 1.6 DOHC

Comment

Като се замисля,само филтъра не съм сменил,помпата си работи,не ми е светнала,а свещите са триелекродни или триполюсови,незнам мамка им как им викат.Не е на газ,сега ще слагам и това може да се избегне,а и като съм на газ може и в софия да потърся читав майстор

Comment

Аз не бих сложила газ на алфа, особено пък боксер, но въпрос на вкус.
                              Виж си и кабела на свещите.
                              Ако не си вадил бензиновата сонда, може да погледнеш в какво състояние и е уплътнението (от опит, големи бели стават така).
                              Успех с колата и пак помисли дали да я съсипеш с газ
                              GTV 2.0 TS '95
                              Alfa 145 1.6 Boxer '96 - ex

Comment

Working...
                              X